latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

Први наградни турнир у едукативној игри „Финансије за касније“

13.03.2019.  13. 03. 2019. Први наградни турнир у едукативној игри „Финансије за касније” Као резултат континуиране сарадње Народне банке Србије с факултетима у нашој земљи, данас је у просторијама Београдске банкарске академије одржан први наградни турнир у едукативној игри „Финансије за касније”.

Прво место освојила је Ања Панић, ученица Прве економске школе, друго место освојио је Огњен Божић, ученик Друге економске школе, а трећепласиран је Алекса Весковић, ученик Пете економске школе. Победници ће добити прилику да посете Центар за посетиоце Народне банке Србије и огледну дилерску собу у Београдској банкарској академији.

На овогодишњем турниру учествовале су четири економске школе – Прва економска школа, Друга економска школа, Пета економска школа и Економска школа „Нада Димић”. Након квалификационих турнира у свакој од наведених школа, прилику да се такмиче у финалу добило је по четири ученика из сваке школе.

13. 03. 2019. Први наградни турнир у едукативној игри „Финансије за касније” У последње три године Народна банка Србије организовала је више од тридесет турнира игре „Финансије за касније” у средњим школама широм Србије. Учесницима се на забаван начин указује на то какви их приходи и расходи очекују у животу и како на најбољи начин да управљају њима. Игра садржи детаљне представе животних ситуација у којима се можемо наћи, а које ће од нас захтевати правовремене одлуке. Приказани су и многи финансијски производи који нас у савременом друштву очекују, а мудро управљање њима основни је циљ ове игре.

Едукативна игра „Финансије за касније” представља вид финансијске едукације коју Народна банка Србије спроводи у складу са својом Стратегијом на пољу финансијског образовања.